De christelijke Kinderboekenweek 2019

De christelijke kinderboekenweek staat alweer vroeg in het jaar op de agenda en wat is er nu leuker dan alvast bedenken wat je allemaal met het thema kunt! Het thema dit jaar is ‘op reis’. Een breed thema, waar je veel activiteiten en lessen aan kunt ophangen!

Mirjam de Wit
Manager Klaswijs

Boeken

De boeken die bij de christelijke Kinderboekenweek 2019 horen, kun je hier vinden in een lijst. Er zijn zoveel prachtige boeken te vinden over reizen! Misschien hebben de kinderen zelf wel een favoriet boek wat gaat over reizen. Leuk om een kast in te richten met mooie boeken die gaan over reizen en deze leuk uit te stallen zodat het aantrekkelijk wordt voor leerlingen om een boek te pakken!

Thema hoek: Het reisbureau

Wanneer je lesgeeft aan onderbouw of middenbouw is het leuk om het thema terug te laten komen in de inrichting van de hoeken. Zo kun je de poppenhoek/winkeltje verbouwen naar een reisbureau. In deze blog staan leuke attributen en ideeën die je kunt gebruiken om dit tot een succes te maken!  Voor groep 3 en 4 kun je de aandacht voornamelijk leggen op het betalen bij een reisbureau en het oefenen en spelen met geld en vertrektijden van voertuigen.

Bijbelverhalen

Ook in de Bijbel wordt er veel gereisd en zijn mensen onderweg. Je zou met de leerlingen kunnen nadenken over de uittocht uit Egypte en de tabernakel of bijvoorbeeld de zendingsreizen van Paulus. Op ons Pinterestbord vind je een aantal knutselwerkjes die hierbij aansluiten. Daarnaast kan de vergelijking worden getrokken dat we allemaal onderweg zijn en dat we mogen weten dat God altijd bij ons is. Daar sluit dit lied van Sela goed bij aan.

Knutselen

Natuurlijk zijn er bij dit thema genoeg knutsels te verzinnen! Zo kun je diverse voertuigen knutselen. Denk aan een vliegtuigje van lollystokjes, een vrachtwagen van eierdozen of (voor de hogere groepen) een auto die zelf aangedreven wordt. Zo maak je er een mooi techniekproject van!

Bekijk hier ons Pinterestbord

Gerelateerde blogs

Een nieuwe collega; Neline!

Een nieuwe collega; Neline!

Maak kennis met onze nieuwe collega Neline! Op 1 september is Neline Nederlof gestart als medewerker bij Klaswijs! Neline zal het nieuwe aanspreekpunt worden van Klaswijs en zich met name inzetten voor de vervangingen op korte termijn. In deze blog stelt Neline zich...

Lees meer