Maak kennis met onze nieuwe collega Neline!

Op 1 september is Neline Nederlof gestart als medewerker bij Klaswijs! Neline zal het nieuwe aanspreekpunt worden van Klaswijs en zich met name inzetten voor de vervangingen op korte termijn. In deze blog stelt Neline zich voor!

 

Neline Nederlof
Coördinator vervangingspool bij Klaswijs

“Ik zie het als een persoonlijke drijfveer om ervoor te zorgen dat een leerkracht binnen Klaswijs, net als ik, blij is met zijn of haar baan.” 

 

Al van kleins af aan wist ik dat een studie- en beroepskeuze voor mij een lastige klus zou worden. Ik was niet zo’n type dat kon zeggen: ‘ik word later juf!’ of: ‘ik wil later zuster worden!’. Het enige dat ik op jonge leeftijd wist, was dat het in ieder geval een drukke baan moest worden waarbij ik niet de hele week stil hoefde te zitten. In de loop der tijd kwamen er allerlei beroepen langs. Van een snuffelstage bij de politie tot een open dag bij de opleiding Social Work en een meeloopdag bij een opleiding tot verloskundige. Toen ik op die bewuste meeloopdag met mijn hand over een rubberen buik zat te voelen op zoek naar de ligging van een -eveneens- rubberen foetus, wist ik dat dit soort prachtige zorg-beroepen niet aan mij besteed waren.

Vanaf dat moment was het duidelijk dat ik iets zakelijks wilde doen met een sociale factor. Na mijn havo heb ik daarom de sprint opleiding secretarieel gevolgd. Hierna ben ik een jaar werkzaam geweest als secretaresse bij een gastouderbureau. Ik had het daar naar mijn zin en tegelijkertijd had ik al snel door dat ik nog niet uitgeleerd was. Ik koos ervoor om de opleiding AD (Office) Management te volgen aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze opleiding kwam ik voor het eerst in aanraking met Human Resource Management. Het klinkt cliché, maar toen vielen er een aantal puzzelstukjes op z’n plek. Dit was voor mij de perfecte combinatie tussen sociaal en zakelijk. Met veel enthousiasme en leergierigheid heb ik de keuzemodule HRM gevolgd. Ik leerde van projecten, gesprekken met professionals, en bracht het vervolgens in de praktijk op mijn stages. Dit jaar heb ik de opleiding met mooie resultaten afgerond. Er ontbrak op dat moment nog één ding, en dat was een baan. Ik wilde graag een baan waarin ik afwisselende taken zou krijgen, uitgedaagd zou worden met nieuwe werkzaamheden en waarin ik iedere dag meer zou kunnen leren. En die baan heb ik gevonden.

Deze week ben ik gestart bij Adhocdocent als coördinator vervangingspool. Binnen deze functie ben ik het eerste aanspreekpunt van Klaswijs. Ik ben daarom veel in contact met scholen en leerkrachten. Ik ga mij bezig houden met de kortdurige vervangingen, om de juiste leerkracht aan de juiste school te verbinden. In een volgende blog vertel ik jullie meer over hoe een werkdag er voor mij uitziet, dus houd de website in de gaten!

Als ik achteraf terugkijk op de route die ik genomen heb, kan ik niets anders dan blij en dankbaar zijn. Ik zie het als een persoonlijke drijfveer om ervoor te zorgen dat een leerkracht binnen Klaswijs, net als ik, blij is met zijn of haar baan. Dat de leerkracht en school matchen. En dat de werkrelatie als prettig wordt ervaren. Daar zet ik mij heel graag voor in.

Kortom; ik heb er veel zin in om aan de slag te gaan voor Klaswijs. Ik zie er naar uit om samen te werken met de scholen, leerkrachten, maar ook met mijn directe collega’s. Mocht je meer informatie willen over Klaswijs, of vind je het leuk om kennis te maken? Dan drink ik graag een kopje koffie (of thee) met je!

Wil je kennis maken met Klaswijs? Neem dan contact op met Neline!

Gerelateerde blogs

Positief Leerklimaat

Positief Leerklimaat

Positief Leerklimaat Afgelopen 5 februari hadden we een trainingsavond over positief leerklimaat. Maar wat is dat eigenlijk? Leer je dat niet gewoon op school? En waarom is dat leerklimaat zo ontzettend belangrijk? In deze blog lichten we de term verder toe. ...

Lees meer