Nellie den Boer
Planner Klaswijs

Franny werd opnieuw juf

Ken je Franny al? Ze werd op haar 52e opnieuw juf, na een periode van bijna 16 jaar. Doe jij dat haar na? We zijn best wel trots op Franny, en na het lezen van haar verhaal ben jij datongetwijfeld ook.

Jaren terug startte ze na het behalen van haar havo-diploma met de pabo, en Franny begon daarna met lesgeven in groep drie. Ze ging mee naar groep 4, zag groep 6, 7 en 8, en werd daarna kleuterjuf. Door de komst van haar gezin stopte ze met werken, maar Franny vertelt met een glimlach dat het lesgeven altijd is blijven kriebelen.

In de nieuwsbrief van de school van haar kinderen las Franny vorig jaar al over Klaswijs. Ze bekeek de informatie met interesse, maar ondernam nog niet direct actie. Dat veranderde toen ze een oud-leerling sprak, die belijdenis deed. ‘Hij vertelde me hoe hij de verhalen over de Christenreis altijd zo ontzettend mooi vond. Toen besefte ik pas wat voor impact ik als docent kan maken’.

Franny nam contact op met Klaswijs en niet lang daarna startte ze voor een aantal maanden in groep 5/6 . ‘Het is wel even wennen’, lacht Franny. ‘Toen ik zo lang geleden stopte, waren krijtjes nog de normaalste zaak van de wereld. Nu is er bijna geen klaslokaal meer te vinden dat geen digibord heeft’. Gelukkig kreeg ze alle hulp van de leerlingen, en was de begeleiding vanuit de school goed.

Tijden veranderen, maar de kinderen gelukkig niet. ‘Eigenlijk reageer ik in bijna alle situaties nog precies hetzelfde als zestien jaar geleden. Dat is een soort oerinstinct, denk ik’. Wel merkt Franny dat ze zelf veranderd is. ‘Toen ik net voor de klas stond, was ik over veel dingen onzeker. Ik deed mijn uiterste best om vooral een leuke juf te zijn. Nu is dat heel anders’.

Het bleef voor Franny niet bij de vier maanden invalwerk op deze basisschool. ‘Sinds april word ik regelmatig door Klaswijs gevraagd voor dagvervangingen. Je krijgt dan echt een kijkje in de keuken bij verschillende scholen en klassen’. Franny is een relaxte juf. ‘Ik maak veel grapjes tussendoor, en ik vind emotionele en sociale veiligheid ontzettend belangrijk. Grapjes moeten dus wel echt voor iedereen leuk zijn, alleen op die manier houd je het gezellig’. Ze heeft in de achterliggende maanden ontzettend veel geleerd, en heeft ook absoluut geen spijt van invallen bij Klaswijs. ‘Alles gaat heel flexibel, en er is heel veel mogelijk. Maar het allermooiste vind ik toch wel dat ik weer weet hoe geweldig het lesgeven is. Het werk past bij me!’

Wil jij ook opnieuw juf worden? Klaswijs helpt jou graag bij deze stap! Ben jij regelmatig een dagje vrij, of juist op zoek naar een vaste baan? Neem even contact met ons op, we denken graag met je mee!

Gerelateerde blogs

Een nieuwe collega; Neline!

Een nieuwe collega; Neline!

Maak kennis met onze nieuwe collega Neline! Op 1 september is Neline Nederlof gestart als medewerker bij Klaswijs! Neline zal het nieuwe aanspreekpunt worden van Klaswijs en zich met name inzetten voor de vervangingen op korte termijn. In deze blog stelt Neline zich...

Lees meer