Nellie den Boer
Planner Klaswijs

Tea is invalleerkracht bij Klaswijs

Heb je Tea al wel eens ontmoet? Niet? Laat ik dan eens proberen haar aan je voor te stellen. Tea is zo iemand die alles wel lijkt te kunnen. Zo combineert ze bijvoorbeeld drie verschillende banen met haar gezin. Best pittig! Tea is al vijfentwintig jaar kleuterjuf, maar ze ziet ook regelmatig kans om in te vallen voor Klaswijs.

Niet zo’n hele logische stap, dat is Tea ook direct met je eens. Maar toen ze halverwege dit schooljaar een week moest samenwerken met een andere invaller van Klaswijs, begon er toch iets te kriebelen. Tea had de taak om de pabo-studente in te werken voor groep 2, en zo hoorde ze van het bestaan van Klaswijs. Vooral toen ze hoorde hoe flexibel invallen via Klaswijs is, liet het idee haar niet meer los. Zo belde Tea dus afgelopen maart met Judith, en niet lang daarna had ze haar eerste invaldag in een andere kleutergroep.

Wat Tea over de streep trok, is het besef dat hulp zo hard nodig is. Door het hele land heen zijn er gigantische tekorten in het basisonderwijs, en de refomatorische scholen brengen het er relatief goed vanaf. Toch zijn daar ook vaak problemen met de bezetting. Er is zo’n nood! En dat zorgde ervoor dat Tea besloot om te helpen. Tea hecht veel waarde aan het refomatorische onderwijs. Ze vindt het heel belangrijk om het Evangelie aan kinderen mee te geven, en hen te wijzen op de Heere Jezus.

Tea is een strenge juf. Tenminste, dat zegt haar dochter… Zelf vertelt ze dat ze erg van orde houdt. Dat zorgt voor rust in de klas, want zelfs de kleuters weten dat ze niet hoeven te vragen om een andere plek in de kring. Lachend vertelt Tea dat orde en structuur niet alleen voor de klas te vinden zijn, maar in heel haar leven. ‘Ik kan goed plannen, en met drie banen moet dat ook wel’.

Het leuke van invallen is volgens Tea de heerlijke kans om nieuwe dingen te leren. Elke school heeft zijn eigen manier van doen, en soms wordt er ook gewerkt met verschillende lesmethodes. Daarbij helpt het dat ze graag nieuwe dingen leert, en absoluut niet wil ‘vastroesten’ in haar vak. Bovendien verloopt zo’n dag invallen vaak best relaxed. Alle benodigde informatie haalt Tea uit de Vervangingsmanager, ze wordt hartelijk ontvangen en wegwijs gemaakt op de school, en er staat een leerkracht klaar voor alle vragen.

Invallen bij Klaswijs is een flexibele baan, zegt Tea. Als ik het de ene week wat drukker heb dan de andere, pas ik heel makkelijk m’n beschikbaarheid aan. En dat is ideaal! Wat voor Tea ook een hoop scheelt, is dat ze zo goed wordt begeleid door Klaswijs. Soms voelt een nieuwe baan als een sprong in het diepe, maar hier niet. Klaswijs is er altijd voor vragen, en juist het persoonlijke contact zorgt voor een laagdrempeligheid, die ik nog maar zelden bij een werkgever gemerkt heb!

Wil jij ook zo’n toffe (bij)baan? Klaswijs is altijd op zoek naar onderwijstalent! Ben jij regelmatig een dagje vrij, of juist op zoek naar een vaste baan? Neem even contact met ons op, we denken graag met je mee!

Gerelateerde blogs

Een nieuwe collega; Neline!

Een nieuwe collega; Neline!

Maak kennis met onze nieuwe collega Neline! Op 1 september is Neline Nederlof gestart als medewerker bij Klaswijs! Neline zal het nieuwe aanspreekpunt worden van Klaswijs en zich met name inzetten voor de vervangingen op korte termijn. In deze blog stelt Neline zich...

Lees meer