Even voorstellen: onze nieuwe collega Nellie!

Team Klaswijs groeit!  Na de voorjaarsvakantie is onze nieuwe collega Nellie gestart. Nellie gaat zich inzetten voor de vervangingen op korte termijn. Denk aan de aanvragen die ’s avonds worden ingediend omdat er een zieke leerkracht is. In deze blog stelt zij zich voor.

Nellie den Boer
Planner bij Klaswijs

‘De helft van de pauzes bracht ik door met het voorlezen aan jongere kinderen, en regelmatig hielp ik klasgenootjes met rekenen en spelling. ‘

 

Team Klaswijs groeit!  Na de voorjaarsvakantie is onze nieuwe collega Nellie gestart. Nellie gaat zich inzetten voor de vervangingen op korte termijn. Denk aan de aanvragen die ’s avonds worden ingediend omdat er een ziekte leerkracht is. In deze blog stelt zij zich voor.

Normaal gesproken is iedereen blij als het zomervakantie is, maar toen mijn laatste schooldag in groep vijf erop zat, fietste ik huilend naar huis. Ik vond het verschrikkelijk om naar groep zes te gaan, want dan kreeg ik een andere juf, en ik kon me niet voorstellen dat er een betere juf op de wereld was dan ‘mijn’ juf.

Als je het me nu zou vragen zou ik niet kunnen vertellen waarom juist die juf zo geweldig was, maar toen was zij bijna de belangrijkste persoon in mijn leventje. Zonder dat ik me ervan bewust was, merkte ik al wat een enorm verschil een goede juf of meester in een kinderleven kan maken.
In de hogere groepen op de basisschool kwam de juf in mijzelf naar boven. De helft van de pauzes bracht ik door met het voorlezen aan jongere kinderen, en regelmatig hielp ik klasgenootjes met rekenen en spelling. Ik wist het inmiddels ook helemaal zeker: later word ik juf.

‘Later’ kwam ik erachter dat ik niet alleen het onderwijs, maar eigenlijk alles aan de ontwikkeling van kinderen tot volwassenen intrigerend vond, en dus startte ik met de studie Pedagogische Wetenschappen. Een tijdje later maakte ik kennis met Adhocdocent, en niet lang daarna stond ik als achttienjarig meisje voor een drukke puberklas. Het was vallen, weer opstaan en nog harder vallen, maar ik genoot van elk moment.

In mijn studie miste ik helaas een stukje praktijk en zakelijkheid, en na een jaar begon ik daarom aan de opleiding Human Resource Management. Daar heb ik het helemaal naar mijn zin. Ik geniet ervan om mensen te zien genieten, en dat kan alleen als ze op de juiste plek aan het werk zijn. Bovendien geeft het me een kick om dingen die onmogelijk leken, op de één of andere manier toch voor elkaar te krijgen. In HRM kan ik mijn organisatorische talenten kwijt, maar mijn passie voor goed onderwijs laat zich ook niet terugdringen.

Klaswijs is voor mij daarom het beste uit twee werelden. Elke keer opnieuw mag ik me inzetten voor beter onderwijs, zodat er steeds meer kinderen wensen dat ze bij hun juf of meester kunnen blijven, om er dan, net als ik, achter te komen dat er ook in de volgende groep een fantastische leerkracht wacht. Soms vergt dat vanachter mijn bureau heel wat inspanning, maar hard work pays off. En daar doe ik het voor. Met liefde.

Wil je kennis maken met Klaswijs? Neem dan contact op met Nellie!

Gerelateerde blogs

De christelijke kinderboekenweek 2019

De christelijke kinderboekenweek 2019

De christelijke Kinderboekenweek 2019 De christelijke kinderboekenweek staat alweer vroeg in het jaar op de agenda en wat is er nu leuker dan alvast bedenken wat je allemaal met het thema kunt! Het thema dit jaar is ‘op reis’. Een breed thema, waar je veel...

Lees meer
Een nieuwe collega; Lodewijk!

Een nieuwe collega; Lodewijk!

Maak kennis met onze nieuwe collega Lodewijk! Op 26 augustus is Lodewijk Hage gestart als medewerker bij Klaswijs! Lodewijk zal zich gaan inzetten voor de vervangingen op langer termijn. Denk aan de aanvragen voor een ziekteverlof of zwangerschapsverlof. In deze blog...

Lees meer
7 creatieve ideeën om het schooljaar af te sluiten

7 creatieve ideeën om het schooljaar af te sluiten

7 creatieve ideeën om het schooljaar af te sluiten In deze laatste weken voor de zomervakantie zijn bij de leerlingen zijn de veranderingen voelbaar. Daarnaast neemt de spanning toe! Misschien verandert de klas wel van samenstelling, of krijgen ze een nieuwe juf of...

Lees meer
Blog – Franny werd opnieuw juf

Blog – Franny werd opnieuw juf

  Nellie den BoerPlanner Klaswijs Franny werd opnieuw jufKen je Franny al? Ze werd op haar 52e opnieuw juf, na een periode van bijna 16 jaar. Doe jij dat haar na? We zijn best wel trots op Franny, en na het lezen van haar verhaal ben jij datongetwijfeld ook.Jaren...

Lees meer
Blog – Tea is invalleerkracht bij Klaswijs

Blog – Tea is invalleerkracht bij Klaswijs

  Nellie den BoerPlanner Klaswijs Tea is invalleerkracht bij KlaswijsHeb je Tea al wel eens ontmoet? Niet? Laat ik dan eens proberen haar aan je voor te stellen. Tea is zo iemand die alles wel lijkt te kunnen. Zo combineert ze bijvoorbeeld drie verschillende...

Lees meer
Solliciteren? Klaswijs geeft je tips! (deel 2)

Solliciteren? Klaswijs geeft je tips! (deel 2)

Solliciteren? Klaswijs geeft je tips! (deel 2) Vorige week gaven we je tips om de allerbeste sollicitatiebrief te schrijven. Heb je ze opgevolgd? Brieven zijn de deur uit? Mooi! Dan duurt het vast niet lang meer voordat de uitnodigingen om op gesprek te komen op de...

Lees meer