Even voorstellen: onze nieuwe collega Nellie!

Team Klaswijs groeit!  Na de voorjaarsvakantie is onze nieuwe collega Nellie gestart. Nellie gaat zich inzetten voor de vervangingen op korte termijn. Denk aan de aanvragen die ’s avonds worden ingediend omdat er een zieke leerkracht is. In deze blog stelt zij zich voor.

Nellie den Boer
Planner bij Klaswijs

‘De helft van de pauzes bracht ik door met het voorlezen aan jongere kinderen, en regelmatig hielp ik klasgenootjes met rekenen en spelling. ‘

 

Team Klaswijs groeit!  Na de voorjaarsvakantie is onze nieuwe collega Nellie gestart. Nellie gaat zich inzetten voor de vervangingen op korte termijn. Denk aan de aanvragen die ’s avonds worden ingediend omdat er een ziekte leerkracht is. In deze blog stelt zij zich voor.

Normaal gesproken is iedereen blij als het zomervakantie is, maar toen mijn laatste schooldag in groep vijf erop zat, fietste ik huilend naar huis. Ik vond het verschrikkelijk om naar groep zes te gaan, want dan kreeg ik een andere juf, en ik kon me niet voorstellen dat er een betere juf op de wereld was dan ‘mijn’ juf.

Als je het me nu zou vragen zou ik niet kunnen vertellen waarom juist die juf zo geweldig was, maar toen was zij bijna de belangrijkste persoon in mijn leventje. Zonder dat ik me ervan bewust was, merkte ik al wat een enorm verschil een goede juf of meester in een kinderleven kan maken.
In de hogere groepen op de basisschool kwam de juf in mijzelf naar boven. De helft van de pauzes bracht ik door met het voorlezen aan jongere kinderen, en regelmatig hielp ik klasgenootjes met rekenen en spelling. Ik wist het inmiddels ook helemaal zeker: later word ik juf.

‘Later’ kwam ik erachter dat ik niet alleen het onderwijs, maar eigenlijk alles aan de ontwikkeling van kinderen tot volwassenen intrigerend vond, en dus startte ik met de studie Pedagogische Wetenschappen. Een tijdje later maakte ik kennis met Adhocdocent, en niet lang daarna stond ik als achttienjarig meisje voor een drukke puberklas. Het was vallen, weer opstaan en nog harder vallen, maar ik genoot van elk moment.

In mijn studie miste ik helaas een stukje praktijk en zakelijkheid, en na een jaar begon ik daarom aan de opleiding Human Resource Management. Daar heb ik het helemaal naar mijn zin. Ik geniet ervan om mensen te zien genieten, en dat kan alleen als ze op de juiste plek aan het werk zijn. Bovendien geeft het me een kick om dingen die onmogelijk leken, op de één of andere manier toch voor elkaar te krijgen. In HRM kan ik mijn organisatorische talenten kwijt, maar mijn passie voor goed onderwijs laat zich ook niet terugdringen.

Klaswijs is voor mij daarom het beste uit twee werelden. Elke keer opnieuw mag ik me inzetten voor beter onderwijs, zodat er steeds meer kinderen wensen dat ze bij hun juf of meester kunnen blijven, om er dan, net als ik, achter te komen dat er ook in de volgende groep een fantastische leerkracht wacht. Soms vergt dat vanachter mijn bureau heel wat inspanning, maar hard work pays off. En daar doe ik het voor. Met liefde.

Wil je kennis maken met Klaswijs? Neem dan contact op met Nellie!

Gerelateerde blogs

Een nieuwe collega; Neline!

Een nieuwe collega; Neline!

Maak kennis met onze nieuwe collega Neline! Op 1 september is Neline Nederlof gestart als medewerker bij Klaswijs! Neline zal het nieuwe aanspreekpunt worden van Klaswijs en zich met name inzetten voor de vervangingen op korte termijn. In deze blog stelt Neline zich...

Lees meer