Mirjam de Wit
Manager van Klaswijs

“Speeddate-avond met de scholen van Klaswijs”.

Speeddate-avond: wat je je erbij voor moet stellen

Misschien ken je het concept al, misschien ook niet. Maar na dit prachtige event kun je ‘speeddaten’ in elk geval van je bucketlist strepen. Klaswijs heeft 25 scholen uitgenodigd om met jou te komen daten. Zij zoeken de allerleukste leerkracht, jij zoekt de allerbeste school. Op de speeddate-avond ben je in de gelegenheid om met alle scholen een praatje te maken, voor zo’n 3-5 minuten. Dat lijkt misschien ontzettend kort, maar het is lang genoeg om je een redelijk beeld te vormen van de school. Is het niet wat je zoekt? No worries, die vijf minuten gaan in zo’n geval snel genoeg voorbij. Ben je helemaal enthousiast geworden en zou je graag eens verder praten? Dan kun je aan het einde van de avond je voorkeuren doorgeven aan Klaswijs. De scholen geven ook hun voorkeuren aan, en wie weet vormen jij en de school van je dromen een match! Klaswijs brengt jullie dan verder met elkaar in contact.

What’s in it for you?

Speeddaten kent tal van voordelen, zeker nu het over jouw droombaan gaat! Allereerst is speeddaten een stuk makkelijker dan uren zwoegen boven een sollicitatiebrief. Bovendien geeft speeddaten ook een eerlijker beeld! Jij kunt nu gewoon jezelf zijn, en indruk maken
door je persoonlijkheid, in plaats van door een brief. Dit verhoogt overigens ook nog eens de kans op succes. En ik noemde ‘m net al, maar het is goed om te onthouden: geen klik? Geen probleem! Klets die paar minuutjes gezellig vol, en streep de school vervolgens van je lijstje. Er is geen man overboord, en je kunt je daarna helemaal richten op de volgende school. Je hebt geen uren werk gestoken in een motivatiebrief of aan de opmaak van je CV, en je hebt geen weken in spanning gezeten tot je sollicitatiegesprek daar eindelijk was. Zo is een eventuele tegenvaller een veel minder grote teleurstelling. ‘Baadt het niet, dan schaadt het ook niet’. Het is misschien een oud gezegde, maar ook in dit geval helemaal waar. Ook als je niet de werkplek van je dromen vindt, is het nog steeds een waardevolle avond. Je ontmoet een hoop mensen, kunt lekker netwerken en het helpt je om in te zien wat je dan wél wilt. Aanmelden dus!

Alle informatie op een rijtje:

Datum: woensdag 3 april 2019
Locatie: Driestar Educatief in Gouda
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Kosten: Geen
Aanmelden: Heel graag! Mail even naar info@klaswijs.nl en zet jezelf op aanwezig bij het evenement op onze facebookpagina!

We zien je graag op 3 april!

Gerelateerde blogs

Een nieuwe collega; Neline!

Een nieuwe collega; Neline!

Maak kennis met onze nieuwe collega Neline! Op 1 september is Neline Nederlof gestart als medewerker bij Klaswijs! Neline zal het nieuwe aanspreekpunt worden van Klaswijs en zich met name inzetten voor de vervangingen op korte termijn. In deze blog stelt Neline zich...

Lees meer